5001 – Oosterdam

Kindly provided by Martine de Vries. Photos taken in August 2022.

Beste mensen,
Na telefonisch overleg met de HAL, kregen mijn zoon en ik hutnummer 5001 toegewezen. Een schot in de roos. De kamer is rolstoeltoegankelijk en zeer geschikt voor mensen die zich moeilijk bewegen. In de badkamer is er een stoeltje om zittend te kunnen douchen. Dit stoeltje kun je ook inklappen dus staand douchen is ook mogelijk. In de badkamer heb je diverse steunen om te gebruiken. Bij het toilet en de douche kun je je goed vasthouden. Ook is er een ligbad met ook weer een inklapbaar stoeltje.
Er zijn in de hele kamer geen drempels of opstapjes. De deuren en gordijnen zijn elektrisch bedienbaar.
De kamer biedt voldoende ruimte om ook de rolstoel te herbergen.
Het balkon is ruim en ook weer zonder drempel toegankelijk. Daarnaast is er in deze kamer een extra raam aan de voorkant van het schip. Je zit als het ware eerste rang.
De kamer is schoon en fris er is een minibar aanwezig en een bankje met een stoel. Ook is er een kleine salontafel, die op aanvraag ook verwijderd kan worden. Onze ervaring is dat dit echt een topkamer is. Wij hebben genoten van deze cruise in deze kamer en zullen hut 5001 zeker opnieuw boeken bij een volgende reis.

(Dear people,
After telephone consultation with HAL, my son and I were assigned cabin number 5001. A hit. The room is wheelchair accessible and very suitable for people who are difficult to move. In the bathroom there is a chair to be able to shower sitting. You can also fold this seat so standing showering is also possible. In the bathroom you have various supports to use. You can hold on to the toilet and the shower. There is also a bathtub with another folding chair.
There are no thresholds or steps throughout the room. The doors and curtains are electrically operated.
The room offers enough space to also accommodate the wheelchair.
The balcony is spacious and also accessible without a threshold. In addition, there is an extra window at the front of the ship in this room. You are, as it were, first rank.
The room is clean and fresh. There is a minibar and a bench with a chair. There is also a small coffee table, which can also be removed on request. Our experience is that this is really a top room. We enjoyed this cruise in this room and will certainly book cabin 5001 again on the next trip.)